ΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΕΝ

«Ω, ανθρώπινη αγάπη! Μας δίνεις στη Γη αυτό που περιμένουμε στον ουρανό».

Έντγκαρ Άλλαν Πόε

Edgar Allan Poe

https://en.wikipedia.org/wiki/Edgar_Allan_Poe

Τι περιμένουμε στον ουρανό ;

Ο Έρωτας ενώνει δύο ψυχές…και το εννοώ πνευματικά…δημιουργεί ένα νέο ον από δύο ψυχές το ανδρόγυνο σε ένωση.

Η ένωση μπορεί να ξεκινάει σεξουαλικά με την ένωση των γεννητικών τσάκρα αλλά με τον καιρό γίνεται καθολική ένωση όλων των τσάκρα ειδικά όταν τα όντα βρίσκονται σε ψυχική προβολή στο αστρικό. Η ένωση καταλήγει στην ένωση των καρδιών των Αναχάτα τσάκρα. Το ον που δημιουργείται έχει ενιαίο κορμό με ενωμένα όλα τα τσάκρα μέχρι το Αναχάτα και έχει δύο κεφαλές με ένωση τηλεπαθητική των τσάκρα του λαιμού του τρίτου ματιού και της κορυφής.

Ομοιάζει σαν τον έρωτα των Δράκων από το Κηρύκειο του Ερμού.

Τι είναι αυτό που περιμένουμε στον ουρανό και μας το δίνει η ανθρώπινη αγάπη ;

Ο ποιητής ταυτίζει την ψυχική ευδαιμονία που βιώνουν οι ψυχές στον Ουρανό με τον έρωτα και την αγάπη…

Αγαπάς χωρίς όρια και χωρίς να περιμένεις κάτι … ανιδιοτελώς … σαν αποτέλεσμα είναι να βιώνεις την ευδαιμονία όπως στον ουρανό.

Κάθε ον φέρνει εντός του την αθανασία που είναι η ουσία της ζωής με όλες τις αρετές.

Η αθανασία μας πηγάζει από τον Θείο Σπινθήρα που φέρουμε μέσα μας στο Λογιστικό μέρος της Ψυχής.

Η Αγάπη είναι μια αρετή από αυτές που το ον φέρνει μέσα του και είναι η οδηγήτρια δύναμη για τα ανώτατα οντικά πεδία ευδαιμονίας.

Αν κάνεις συνήθεια να αγαπάς όσο ζεις στη Γη αυτή η συνήθεια γίνεται κτήμα σου και πεθαίνεις ειρηνικά με αγάπη. Αυτό σε οδηγεί στο πεδίο του Νοητού Ηλίου δηλαδή του Θεού δηλαδή του Ουρανού.

Στην αρχή Ερωτευόμαστε μετά ο Έρωτας μετασχηματίζεται σε Ορμή ερωτική ή πάθος μετά σε Ανάγκη και Επιθυμία μετά σε βαθειά Αγάπη σε δόσιμο σε ανιδιοτέλεια και τέλος μετουσιώνεται σε Ευδαιμονία.

Αν ο Έρωτας που καταλήγει σε Ευδαιμονία περάσει μέσα από το Θρησκευτικό συναίσθημα οδηγεί σε Ιερό Έρωτα και Ιερή Αγάπη. Οι Εραστές βλέπουν το άλλο τους μισό σαν Θεό και Θεά ζώντα. Τον Ερωτεύονται, τον Αγαπάνε και τον Λατρεύουν σαν Αθάνατο Ον εν ζωή.

Αυτή η αγάπη η ιερή ενώνει καρμικά τα δύο όντα που έχουν πλέον Αποθεωθεί εν ζωή με πιστό ακόλουθο το άλλο τους μισό και κανέναν άλλο.

Αυτή είναι και η Ερωτική Αναγωγή των Πυθαγορείων. Να μετασχηματίζεις τον Έρωτα σε Ιερή Αγάπη και να φτάνεις την Ουράνια Ευδαιμονία εν ζωή σαν Θεός εν ζωή.

Αυτή είναι και η ουσία της Αναγωγής στο Εν μέσω του Έρωτα. Στην Ασία έχουνε την Ταντρική παράδοση που είναι ένα σύνολο πρακτικών λατρείας και πνευματικών ασκήσεων για τον Έρωτα του Πνεύματος.

Σχολιάστε