Σύντομη προσευχή κατά της κακίας

Η Κακία είναι ένας Δαίμονας που σαν σκοπό έχει την φθορά του ήθους του ανθρώπου και εν τέλει την ολοκληρωτική καταστροφή του. Η Κακία δεν είναι άδικη. Οδηγεί στην απώλεια μόνο όσους ενδίδουν σε Αυτήν. Η ίδια θέλει να την αποστρεφόμαστε και όποτε μας πλησιάζει να την διώχνουμε πίσω στον Άδη.

Η Κακία αρχικά δελεάζει την ψυχή του ανθρώπου με θέλγητρα δείχνοντας όμως ξεκάθαρα τις προθέσεις της. Ότι δηλαδή ο άνθρωπος θα πρέπει να ενδώσει στην κακία και να χάσει κάθε αρετή.

Παρόλο που μια τέτοια πρόταση μοιάζει με ανοησία και κανείς δεν θα έπρεπε να ενδώσει, ωστόσο υπάρχουν άνθρωποι που ενδίδουν στην κακία και προκειμένου να δράσουν εγωιστικά και να λάβουν κάτι τις «πολύτιμο» χάνουν τον δρόμο της Αρετής και σκοτεινιάζουν την ψυχή τους με την κακία.

Η Κακία με αυτόν τον τρόπο θέλει να ξεχωρίσει τις ψυχές οι οποίες είναι δεκτικές στην κακία και σε αυτές που δεν είναι και αντιστέκονται στην κακία και επιλέγουν την Αρετή. Η απώλεια της Αρετής και η επιρροή της Κακίας είναι μακροχρόνια και έτσι ένας άνθρωπος μπορεί να μετατραπεί σε κακό ον σταδιακά και σε βάθος χρόνου δημιουργώντας πλήθος έργα δυστυχίας για τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Οι Θεοί μας έδωσαν μια σύντομη προαστατευτική προσευχή να λέμε για να λειτουργεί ως αποτρόπαιο εναντίων της κακίας η οποία έχει καθαρτικό χαρακτήρα και ανακουφίζει την ψυχή. Αυτή η καθαρτική προσευχή είναι η ακόλουθη:

Οὐράνιε Ζεῦ πίπτοις ἔξω τῶν κακῶν καί χείρα ὑπερέχειν ἡμᾶς! Κακία μίσει !

Η προσευχή αυτή φέρνει γαλήνη στην ψυχή αφαιρεί αμαρτίες και ψυχικά βάρη καθώς είναι καθαρτήρια και αποτρόπαιη.

Την προσευχή αυτή την λέμε στην Τελετή Καθάρσεως οραματιζόμενοι ότι οι κακίες και οι αμαρτίες μας βγαίνουν από το σώμα μας ως σκιές και πέφτουν σε ένα χάσμα που οδηγεί στον Άδη.

βλέπε ΤΕΛΕΤΗ ΚΑΘΑΡΣΕΩΣ

Όταν λέμε την προσευχή κατά της Κακίας καλό είναι να οραματιζόμαστε ότι αυτή επιδρά σε όλη την ανθρωπότητα, το ἡμᾶς αφορά όλους τους ανθρώπους και ανακουφίζει όλες τις ψυχές.

Η προσευχή αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί και ως Προσευχή της Αρετής κατά της κακίας!

Υπόψιν δεν θεομαχούμε με τον Δαίμονα Κακία αλλά απορρίπτουμε τις δικές μας κακές ενέργειες που έχουν συσωρευτεί μέσα μας σαν σκιές από ανυπολόγιστα έτη και ενσαρκώσεις.

Με άλλα λόγια καθαρίζουμε το κάρμα μας και όχι ότι Θεομαχούμε με κάποια οντότητα. Καθαρίζουμε από την δικιά μας κακία και όχι ότι μαχόμαστε τον Δαίμονα Κακία.

Να είστε όλοι καλά και να προσευχόμαστε για το καλο όλως των ψυχών σε όποιο πεδίο του Κόσμου και αν βρίσκονται… !!!

Σχολιάστε